Mobil 4

Att vara snäll

Det är en bra egenskap att vara snäll, bara du respekterar dig själv. Var hjälpsam mot andra, men känns det inte bra, sluta.

 

Du har t ex bjudit någon på middag hemma hos dig flera gånger utan att den personen bjudit dig. Du kanske tänker att den personen inte har råd att bjuda dig eller personen bor bara i en 1:a och du har ju hus. För det första har man råd att bjuda någon på spagetti och korv och det går även att bjuda hem folk i en 1:a. Om personen inte har två stolar, så ta med dig.

Du kanske alltid skjutsar en annan person med din bil, även när du inte skulle dit egentligen. Den andra har ju inget körkort och ingen annan som kan skjutsa honom/henne tänker du. Efter ett tag kommer det inte att kännas bra, du kommer att känna dig utnyttjad, om inte den andra personen gör något för dig istället, t ex betalar dig för att du kör(det kostar att ha bil och bensin är inte gratis), bjuder dig på middag eller något annat.

Du tänker att det gör väl inget att jag aldrig får något tillbaka. Jag vill vara snäll och jag har ju råd och tid. Det här är inte att vara snäll, det är att inte sätta gränser och sätter du inte gränser så respekterar du inte dig själv. Om du inte respekterar dig själv finns det många som inte heller respekterar dig utan utnyttjar dig.

Så tar folk för givet att du alltid ska ställa upp på allting, ta dig en funderare, säg Nej en gång och se vad som händer. Om de börjar tjata eller säger i stil med "Jag räknar med dig" så respekterar de inte ditt Nej. Stå på dig!!!!!! De har just sagt att de inte respekterar dig som person och sådana människor behöver du inte i ditt liv.

Sätt gränser, så du känner dig uppskattad och respekterad och framförallt respektera dig själv och vad du vill göra. Lyssna på dig själv.

Lycka till!
Susanne

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Mikail » Fantisera mera:  ”Jag vill fantisera om paradiset ”

  • Edyta Berntsson » Att vara snäll:  ”Kloka ord.”

  • kennet » Du är underbar:  ”hej susanne! måste bara säga det är de finaste jag hört på många många år efter..”

  • Carina » Att mista en vän:  ”Hej Susanne! Hittade din fina hemsida idag och läste detta. Fint beskrivet, int..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln