Mobil 4

Hundrehabilitering

Jag sätter upp "hinder" och övningar som hjälper kroppen att komma tillbaks efter skada/sjukdom.

undkurs Halmstad, Laholm
Rehabilitering av Ronja
Ronja, min hund, som nu gått över till andra sidan vid 14 års ålder, blev förlamad i bakdelen när hon var fem år. Efter operationen kunde hon varken  stå eller gå. Jag bar ut henne och höll henne i en gördel under magen så hon kunde stå. Efterhand tog hon ett steg etc. I början åkte jag med henne två gånger i veckan för att simma och när hon kunde gå själv så gick hon i en water treadmill(löpband med vatten). Hennes sjukgymnast, Lena Weber, Halmstad Hundrehab, tipsade oss om att använda bommar och koner för att öva upp
signalerna från hjärnan till leder och muskler, smidigheten och rakriktningen i kroppen, så jag satte upp "hinder" för att träna henne och kom efterhand på att det här skulle jag vilja göra för andras hundar också.                       

På mina hundkurser gör vi olika övningar som aktiverar hunden både mentalt och fysiskt, bl a bygger jag en bana till dig och din hund med t.ex bommar, koner, tunnel, balanshinder och därutöver gör vi andra övningar som t ex hitta det gömda godiset, leta upp husse/matte. Jag anpassar banan och övningarna efter vad som passar din hund. Hundkursen passar hundar från ca 6 mån och uppåt. Kursen passar både nybörjare och erfarna. (Jag har även valpcoaching se längre ner.)

Balansbrädan tränar t ex upp signalerna från hjärnan till lederna, koordinationen, precisionen och styrkan enligt sjukgymnasten. Även om din hund inte har råkat ut för någon olycka/sjukdom så är det bra för hunden att träna balans och smidighet. Balansbrädan är ca 10 cm hög för att hundarna inte ska kunna skada sig om de "trillar" av.

Att gå mellan koner hjälper kroppen att bli mjuk och smidig.

Mitt mål är att du ska få tips på övningar som du kan göra hemma.

Så här går det till: Jag ber dig beskriva din hunds egenskaper, storlek, vad hon/han gillar att göra och ev. besvär/skador som din hund har. Utifrån detta bygger jag en bana och lägger till några övningar som jag tror passar din hund. De följande tillfällena utökar/varierar jag banan lite och lägger till nya övningar.

Pris: Hundkursen har tre privatlektioner à 1 timme och kostar 1400 kr. Om du vill ha fler privatlektioner efter kursen betalar 
         du 450 kr/timme.
hhhh Vill du endast ha en privatlektion betalar du 600 kr för en timme. Alla priser inkl.moms.