Mobil 4

Tro att du kan

Jag såg reprisen på TV-programmet "I huvudet på Gunde" med Pernilla Wiberg(bl a annat OS-medaljör i alpin skidåkning) för ett tag sedan. Pernilla tror att hennes envishet var anledningen till att hon lyckades nå sitt mål, att bli bäst i världen, men även hennes mentala styrka spelade in. Pernillas mamma säger i programmet "att tro att man ska lyckas är den första förutsättningen för ett gott resultat". Man kan inte nog höra de orden tycker jag. Du måste tro att du kan.

En annan intressant sak som Pernilla sa är att hon tror att "det är någon mening med allting". Hon trasade sönder sitt knä strax före hon skulle delta i junior VM. Hon opererades i USA, där det hände, och de sydde ihop menisken(den är stötdämpande i knäet). Tack vare att de sydde ihop menisken, vilket inte var så vanligt då, kunde hon fortsätta sin karriär. Rehabiliteringen var ett år. Hon sa att kroppen fick en välförtjänt vila pga skadan, hon hade nog tränat för hårt, och musklerna fick chans att utvecklas, vilket de gör när man vilar efter att ha tränat hårt. När hon kom tillbaks till tävlingsarenan var hon mycket bättre än innan.
Pernilla sa att hon hade utvecklats som människa också genom att ha fått de skadorna(hon fick under sin karriär).

Finns det någon mening med saker som hänt dig? Har du lärt dig något av det?
Kan du se varför det hände?

Jag har lärt mig en viktig sak: Jag måste alltid lyssna på mig själv. Känns det rätt för mig ska jag göra det, annars inte.

Ha en skön vecka!

Susanne

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Edyta Berntsson » Att vara snäll:  ”Kloka ord.”

  • kennet » Du är underbar:  ”hej susanne! måste bara säga det är de finaste jag hört på många många år efter..”

  • Carina » Att mista en vän:  ”Hej Susanne! Hittade din fina hemsida idag och läste detta. Fint beskrivet, int..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln