Mobil 4

Välkomna till min blogg!

Den handlar om sånt som berör mig, vad jag sett och hört och läst som stärkt mig eller gett mig insikter. (Klicka på "Läs hela inlägget" längst ner så ser du alla mina blogginlägg.)
 

Jag tror ju att saker kommer till oss på något sätt om vi behöver det. Jag var på meditation och hon som hade meditationen sa att du skulle gilla boken "Gud på en Harley-Davidson".
Jag blev nyfiken och köpte den.
Den är skriven av Joan Brady och handlar om en tjej som möter en snygg kille, Joe, på en motorcykel. Han har en varm utstrålning och tycks veta allt om henne. De budskap han ger henne kommer att förändra hennes liv. På slutet får hon några personliga bud inristat på ett halssmycke, t ex "Tag väl hand om dig själv", "Allt är möjligt - hela tiden". Sen går han vidare till nästa person som behöver hans vägledning. Denna person är en tjej som boken "Himlen Express" ("Heaven in  High Gear" eng. titel)handlar om. Där vägleder han henne och i slutet får hon några personliga budord, t ex "Om du bara ser till det goda hos människorna är det just det du kommer att finna.", "Det som skett i det förgångna går att ändra". 

Böckerna har humor och jag kom på mig själv med ett leende allt som oftast.
Jag har köpt mina böcker på Bokbörsen, dvs begagnade. Vill du ha nya böcker får du köpa de på engelska t. ex via www.amazon.com. Hon har även skrivit en bok som heter "Joyride" som också handlar om Joe.

Jag gillar böcker som har humor, är skrivna lite med glimten i ögat, och det tycker jag hennes böcker är.

Hon skriver på sin hemsida,www.joanbradybooks.com att är det inte vad vi vill att en bra bok ska få oss att göra, Få oss att tänka, och jag kan bara hålla med. Det är i alla fall sådana böcker jag vill läsa.

Ha det bra, och glöm inte att njuta av livet, även om jag tror att vi har fler liv.

Susanne

Läs hela inlägget »
Det gäller att ta hand om sig själv och sin kropp. En del i detta kan vara att utöva Qi Gong. Qi betyder på kinesiska andedräkt, eller den livsenergi som enligt deras filosofi håller människan vid liv från skapelseögonblicket. Gong kan ersättas med arbete eller prestation.(Källa: Hälsa 7/8 -94)

Jag gör Qi Gong varje morgon. Min Qi Gong-instruktör sa att enligt kineserna blir man smart, smal och smidig av Qi Gong. Det tyckte jag lät väldigt bra. Efter att jag gått första kursdagen och skulle köra hem kände jag mig lätt i kroppen och hade en euforisk känsla, jag var jättelycklig så jag förstod att den här metoden påverkar mig positivt. Jag gör Qi Gong enligt Biuynmetoden som är sammanställd av Fan Xiulan, läkare i traditionell kinesisk medicin.

Den första delen av hennes Qi Gong, Jichu Gong, gör jag på morgonen innan jag ätit, för att kroppen inte ska hålla på med annat som matsmältning, men drick gärna  lite vatten innan. Det blir som att känna igenom hur kroppen mår och samtidigt mjukt väcka den.

Enligt Fan Xiulan är Jichu Gong en systematisk genomgång av hela kroppen som öppnar upp för god Qi och blodcirkulation. Qi Gong sägs stimulera och stärka leder, muskler, senor, nervbanor och cirkulation. Jag har själv märkt att kroppen löst olika problem efter att jag börjat utöva Qi Gong.

Vill du veta mer om denna metod så gå in på www.biuyn.se eller Föreningen Gröna Draken www.gronadraken.se.

Ta väl hand om dig och din kropp!

Susanne

 
Läs hela inlägget »
Etiketter: qi gong

Beröm bara när du verkligen menar det. De flesta människor känner på sig om berömmet är äkta eller inte. Beröm så fort du tycker något är bra eller någon har gjort något bra. Det skapar en positiv stämning och jag tror att desto mer positiv du är mot andra, desto mer positivt kommer du att få själv, men det ska vara äkta.

Om du själv får beröm. Säg tack. Då har du tagit emot berömmet. Försök inte förminska berömmet genom att säg att det var väl ingenting, eller det var inget märkvärdigt eller liknande. Det avslöjar bara din dåliga självkänsla eller självförtroende och tycker de det är bra så var glad åt det.

Något vi ofta glömmer är att ge oss själva beröm. Har du gjort något som du tycker är bra. Beröm dig själv. Säg det här har jag gjort bra. (Säg det gärna högt om du är själv). Det viktigaste är inte vad andra tycker utan vad du själv tycker.

Så gå ut och ge mer beröm.
Och Du glöm inte dig själv.

Njut av sommaren och ge mer beröm.
Susanne
 

 

 

Läs hela inlägget »

Det är en bra egenskap att vara snäll, bara du respekterar dig själv. Var hjälpsam mot andra, men känns det inte bra, sluta.

 

Du har t ex bjudit någon på middag hemma hos dig flera gånger utan att den personen bjudit dig. Du kanske tänker att den personen inte har råd att bjuda dig eller personen bor bara i en 1:a och du har ju hus. För det första har man råd att bjuda någon på spagetti och korv och det går även att bjuda hem folk i en 1:a. Om personen inte har två stolar, så ta med dig.

Du kanske alltid skjutsar en annan person med din bil, även när du inte skulle dit egentligen. Den andra har ju inget körkort och ingen annan som kan skjutsa honom/henne tänker du. Efter ett tag kommer det inte att kännas bra, du kommer att känna dig utnyttjad, om inte den andra personen gör något för dig istället, t ex betalar dig för att du kör(det kostar att ha bil och bensin är inte gratis), bjuder dig på middag eller något annat.

Du tänker att det gör väl inget att jag aldrig får något tillbaka. Jag vill vara snäll och jag har ju råd och tid. Det här är inte att vara snäll, det är att inte sätta gränser och sätter du inte gränser så respekterar du inte dig själv. Om du inte respekterar dig själv finns det många som inte heller respekterar dig utan utnyttjar dig.

Så tar folk för givet att du alltid ska ställa upp på allting, ta dig en funderare, säg Nej en gång och se vad som händer. Om de börjar tjata eller säger i stil med "Jag räknar med dig" så respekterar de inte ditt Nej. Stå på dig!!!!!! De har just sagt att de inte respekterar dig som person och sådana människor behöver du inte i ditt liv.

Sätt gränser, så du känner dig uppskattad och respekterad och framförallt respektera dig själv och vad du vill göra. Lyssna på dig själv.

Lycka till!
Susanne

Läs hela inlägget »

Växelspaken hittade jag i boken
"The Secret - Hemligheten för tonåringar" av Paul Harrington. Det är ett sätt att bli på bättre humör.

Skriv ner några saker på ett papper som gör dig glad, får dig att le. Ha papperet i plånboken eller fickan och om du känner dig stressad, deppig, arg, olycklig eller har någon annan nedbrytande känsla tar du fram lappen och läser den. Jag tror att du kommer att märka skillnad.

Jag ska berätta om vad jag har på min lapp, som tips på vad man kan ha med.
Jag tävlade i hoppning med min förra häst Merci. En tävling var i Falkenberg inomhus 1,10 m. Jag var nervös som alltid, men när vi började så bara flöt det
på. Jag hade sådan härlig känsla med min häst, det var vi, jag och hästen.
Jag visade vägen och hon tog sprången. Jag gick bara och log efteråt, lyckokänslan var enorm. (Vi vann inte, vi hade 11 fel, men det hade
absolut ingen betydelse, känslan var viktigare.)

Nästa händelse som jag har med är då jag hämtade min hund Ronja på Djursjukhuset i Göteborg efter sex dagar. Som jag har berättat under Hundkurser blev hon plötsligt förlamad i bakdelen och vi fick åka till Djursjukhus och operera henne. När jag hämtade henne kunde hon varken stå eller gå utan stöd. Hon
kunde inte heller vifta på svansen, men hon kunde visa sin glädje och kärlek av att se mig. Hon överöste mig med pussar och "viftade" på hela kroppen(utom svansen). Jag var överlycklig för att allt hade gått bra och att jag fick tillbaks min underbara hund. Denna händelse får mig både att le och gråta, men tårar är läkande.

Den tredje händelsen jag har på min lapp är då jag tog mitt bilkörkort.
Känslan då jag hade fått mitt körkort och fick köra helt själv utan någon jämte
mig. Vilken lycka, vilken frihet. Jag tyckte det var helt underbart. Jag körde
14 mil själv första dagen.

För mig fungerar dessa händelser som växlar, som förbättrar mitt humör.
Prova du också. Skriv en lista på några saker som får dig att bli glad så fort du
tänker på de.

Lycka till!
Susanne

Läs hela inlägget »

En av Agneta Sjödins böcker heter "Flickan från Paradiset". Den handlar om en tjej som blir såld som brud till en man. Man får följa hennes tankar om vad som händer i hennes liv. Hon undrar om hennes liv någonsin ska förändras, men en dag möter hon någon som hjälper henne att se att hon kan förändra sin situation. Det här är en bok som jag tycker alla borde läsa. Den innehåller väldigt mycket livsvisdom. Den ger hopp och man får många insikter som man kan ha nytta av i sitt eget liv. Jag har läst många böcker som ger livsvisdom, bl a Mannen som sålde sin Ferrari, The Secret, Nionde Insikten och jag tycker denna bok ligger i samma dimension.

Ur boken "Det är viktigt att hela tiden våga gå vidare mot nya mål och lärdomar och släppa taget om det som varit och vara tacksam för allt vi lärt. Vi utvecklas genom att fortsätta mot nya upplevelser och lärdomar." Jag tror att vi är här på jorden för att utvecklas och bli bättre människor och då är det viktigt att vi utmanar oss själva och inte bara gör exakt samma sak varje dag. En utmaning kan ju vara så mycket. Det kan vara att lära sig ett nytt språk, prata med en okänd människa, byta jobb, våga hoppa med en häst, gå med i en förening där du inte känner någon, hoppa fallskärm. Vad som är en utmaning är olika för olika människor. Bestäm alltid själv vad du vill göra för att utmana dig själv och utvecklas, det är ditt liv.

I boken står också "I livet skapas tillfällen som ger möjlighet till förändring. Varje händelse, stor som liten, är ett tillfälle som kan leda till något nytt." Det gäller att ta tillfällena när de dyker upp. Känns det bra, gör det.

Jag rekommenderar dig att läsa boken.

Lycka till med din utveckling!

Susanne

Läs hela inlägget »

Jag såg reprisen på TV-programmet "I huvudet på Gunde" med Pernilla Wiberg(bl a annat OS-medaljör i alpin skidåkning) för ett tag sedan. Pernilla tror att hennes envishet var anledningen till att hon lyckades nå sitt mål, att bli bäst i världen, men även hennes mentala styrka spelade in. Pernillas mamma säger i programmet "att tro att man ska lyckas är den första förutsättningen för ett gott resultat". Man kan inte nog höra de orden tycker jag. Du måste tro att du kan.

En annan intressant sak som Pernilla sa är att hon tror att "det är någon mening med allting". Hon trasade sönder sitt knä strax före hon skulle delta i junior VM. Hon opererades i USA, där det hände, och de sydde ihop menisken(den är stötdämpande i knäet). Tack vare att de sydde ihop menisken, vilket inte var så vanligt då, kunde hon fortsätta sin karriär. Rehabiliteringen var ett år. Hon sa att kroppen fick en välförtjänt vila pga skadan, hon hade nog tränat för hårt, och musklerna fick chans att utvecklas, vilket de gör när man vilar efter att ha tränat hårt. När hon kom tillbaks till tävlingsarenan var hon mycket bättre än innan.
Pernilla sa att hon hade utvecklats som människa också genom att ha fått de skadorna(hon fick under sin karriär).

Finns det någon mening med saker som hänt dig? Har du lärt dig något av det?
Kan du se varför det hände?

Jag har lärt mig en viktig sak: Jag måste alltid lyssna på mig själv. Känns det rätt för mig ska jag göra det, annars inte.

Ha en skön vecka!

Susanne

Läs hela inlägget »

En del av er minns kanske Lasse Gustavsson, brandmannen från Göteborg, som i början av 80-talet brandskadades svårt vid en gasexplosion. Jag har läst hans bok "Leva vidare". I boken skriver han sin historia. Sin barndom och arbetslivet fram till olyckan och rehabiliteringen. Det som framförallt fastnade hos mig är när han berättar om när personalen bytte bandage och fixade såren, vilket tog timmar. "Enda lindringen var när de som hade mjuka händer gjorde det.", "Det som spelade roll var att de hade kärlek i sina händer. De vävde in helande omsorg och medmänsklighet mellan de olika lagren av förband. De var de närvarande sköterskorna, de som helgjutet ville väl." Att han kunde känna skillnad visar att din inställning till vad du gör är jätteviktig.

Detta gäller ju inte bara när du har hand om människor eller djur. Om du gör saker med hjärtat, t ex för att det gör dig själv eller någon annan glad blir det bättre för du har då lagt positiv energi runt vad du gjorde, t ex städade ditt underbara badrum.

Så nästa gång du ska göra något, gör det med glädje och kärlek, så blir det mycket bättre.

Susanne

 

Läs hela inlägget »

Det finns saker som man inte tänker på som kan ge energi. Jag tycker Feng shui är intressant. Feng shui är konsten att balansera och harmonisera naturliga energiströmmar i vår omgivning, i syfte att skapa välgörande effekter i våra liv, enligt boken "Rensa i röran" av Karen Kingston. Jag läser lite i den här boken när jag vill få inspiration till att röja hemma. Jag tror alla som har rensat i någon låda eller garderob har känt sig piggare och gladare efteråt. Enligt Feng shui är det viktigt att vi tycker om de saker vi har och använder de. Släng och ge bort saker du inte längre gillar. Jag åker iväg med det som är helt och rent till Amnesty, för det som inte jag gillar, gillar oftast någon annan. Tur att vi inte är lika. Om du har lådor och hyllor där du gillar allt, ändra om lite i de så sätter du igång energin. Jag blev förvånad när jag började min senaste utrensning. Jag tyckte inte att det fanns något jag ville bli av med i vissa lådor, men när jag började rensa visade det sig att jag hade fel. Jag har nästan röjt bort någon sak ur varje låda eller hylla. Det känns jättebra. I Feng shui säger man att om man röjer ut kan nya "saker" komma in i ens liv. Kolla runt i ditt hem som om du bara var på besök och känn in vad du tycker. Jag tror att de flesta liksom jag börjar rensa. Du kommer må mycket bättre efteråt, men ta en sak i taget. En låda där, en hylla då, så du hinner med mentalt. Enligt Karen så är skälet till att det är så effektivt att rensa och röja att medan du skapar ordning i din yttre värld sker samtidigt förändringar i ditt inre. Allting omkring dig, i synnerhet din hemmiljö, speglar ditt inre jag. Jag tror det stämmer. Prova!!!

Lycka till!

Susanne
 

Läs hela inlägget »

Måndagen den 14 januari när jag kom ut till stallet låg vår 28-årige valack Zirocco ner i sin box. Först trodde jag han var död, men när jag kom in reste han på huvudet. Jag gav alla mat, men han reste sig inte. Han gjorde något försök men han orkade inte. Jag hämtade min man som kom ut och konstaterade att vi inte kunde göra något. Om en häst ligger ner för länge stängs deras system succesivt ner. Vi ringde hästveterinären Katja Klimscha, som kom så fort hon kunde. Hon kollade färgen på tandköttet som började bli grått och tog pulsen. Vi hade tagit tempen på honom innan och den var 36 grader(den vuxna hästens normaltemperatur är ca 37,5°C-38°C). Hon konstaterade också att det inte fanns något att göra. Det bästa var att ge honom en injektion så han dog snabbt och inte behövde lida. Jag och min man tog farväl av honom och Katja smekte honom på halsen innan hon gav honom sprutan. Det tar inte många sekunder innan de dör efter att ha fått injektionen. Katja är en underbar veterinär som visade honom respekt både innan och efter han dött. Det är alltid sorgligt att ta farväl av en vän, och vi har haft honom i 25 år, även om jag tror att själen lever vidare. Både min gamla hund Lina och min häst Merci har kontaktat mig efter sin död. När min häst kontaktade mig satt jag avslappnat i bilen på väg till yoga, så jag blev förvånad när jag hörde henne. 

 

Ta väl hand om dina vänner.

 

Susanne

Läs hela inlägget »
Bilder används under Creative Commons från Creative Tools, henribergius, wwarby, Webdevil666, Airwolfhound, planetlight, ming1967, George Lu, twm1340