Mobil 4

Gör saker med hjärtat

En del av er minns kanske Lasse Gustavsson, brandmannen från Göteborg, som i början av 80-talet brandskadades svårt vid en gasexplosion. Jag har läst hans bok "Leva vidare". I boken skriver han sin historia. Sin barndom och arbetslivet fram till olyckan och rehabiliteringen. Det som framförallt fastnade hos mig är när han berättar om när personalen bytte bandage och fixade såren, vilket tog timmar. "Enda lindringen var när de som hade mjuka händer gjorde det.", "Det som spelade roll var att de hade kärlek i sina händer. De vävde in helande omsorg och medmänsklighet mellan de olika lagren av förband. De var de närvarande sköterskorna, de som helgjutet ville väl." Att han kunde känna skillnad visar att din inställning till vad du gör är jätteviktig.

Detta gäller ju inte bara när du har hand om människor eller djur. Om du gör saker med hjärtat, t ex för att det gör dig själv eller någon annan glad blir det bättre för du har då lagt positiv energi runt vad du gjorde, t ex städade ditt underbara badrum.

Så nästa gång du ska göra något, gör det med glädje och kärlek, så blir det mycket bättre.

Susanne

 

Kommentera gärna:

Senaste kommentarer

  • Mikail » Fantisera mera:  ”Jag vill fantisera om paradiset ”

  • Edyta Berntsson » Att vara snäll:  ”Kloka ord.”

  • kennet » Du är underbar:  ”hej susanne! måste bara säga det är de finaste jag hört på många många år efter..”

  • Carina » Att mista en vän:  ”Hej Susanne! Hittade din fina hemsida idag och läste detta. Fint beskrivet, int..”

Länkar