Mobil 4

Välkomna till min blogg!

Den handlar om sånt som berör mig, vad jag sett och hört och läst som stärkt mig eller gett mig insikter. (Klicka på "Läs hela inlägget" längst ner så ser du alla mina blogginlägg.)
 

2015 > 04

En av Agneta Sjödins böcker heter "Flickan från Paradiset". Den handlar om en tjej som blir såld som brud till en man. Man får följa hennes tankar om vad som händer i hennes liv. Hon undrar om hennes liv någonsin ska förändras, men en dag möter hon någon som hjälper henne att se att hon kan förändra sin situation. Det här är en bok som jag tycker alla borde läsa. Den innehåller väldigt mycket livsvisdom. Den ger hopp och man får många insikter som man kan ha nytta av i sitt eget liv. Jag har läst många böcker som ger livsvisdom, bl a Mannen som sålde sin Ferrari, The Secret, Nionde Insikten och jag tycker denna bok ligger i samma dimension.

Ur boken "Det är viktigt att hela tiden våga gå vidare mot nya mål och lärdomar och släppa taget om det som varit och vara tacksam för allt vi lärt. Vi utvecklas genom att fortsätta mot nya upplevelser och lärdomar." Jag tror att vi är här på jorden för att utvecklas och bli bättre människor och då är det viktigt att vi utmanar oss själva och inte bara gör exakt samma sak varje dag. En utmaning kan ju vara så mycket. Det kan vara att lära sig ett nytt språk, prata med en okänd människa, byta jobb, våga hoppa med en häst, gå med i en förening där du inte känner någon, hoppa fallskärm. Vad som är en utmaning är olika för olika människor. Bestäm alltid själv vad du vill göra för att utmana dig själv och utvecklas, det är ditt liv.

I boken står också "I livet skapas tillfällen som ger möjlighet till förändring. Varje händelse, stor som liten, är ett tillfälle som kan leda till något nytt." Det gäller att ta tillfällena när de dyker upp. Känns det bra, gör det.

Jag rekommenderar dig att läsa boken.

Lycka till med din utveckling!

Susanne

Läs hela inlägget »