Mobil 4

Qi Gong

Det gäller att ta hand om sig själv och sin kropp. En del i detta kan vara att utöva Qi Gong. Qi betyder på kinesiska andedräkt, eller den livsenergi som enligt deras filosofi håller människan vid liv från skapelseögonblicket. Gong kan ersättas med arbete eller prestation.(Källa: Hälsa 7/8 -94)

Jag gör Qi Gong varje morgon. Min Qi Gong-instruktör sa att enligt kineserna blir man smart, smal och smidig av Qi Gong. Det tyckte jag lät väldigt bra. Efter att jag gått första kursdagen och skulle köra hem kände jag mig lätt i kroppen och hade en euforisk känsla, jag var jättelycklig så jag förstod att den här metoden påverkar mig positivt. Jag gör Qi Gong enligt Biuynmetoden som är sammanställd av Fan Xiulan, läkare i traditionell kinesisk medicin.

Den första delen av hennes Qi Gong, Jichu Gong, gör jag på morgonen innan jag ätit, för att kroppen inte ska hålla på med annat som matsmältning, men drick gärna  lite vatten innan. Det blir som att känna igenom hur kroppen mår och samtidigt mjukt väcka den.

Enligt Fan Xiulan är Jichu Gong en systematisk genomgång av hela kroppen som öppnar upp för god Qi och blodcirkulation. Qi Gong sägs stimulera och stärka leder, muskler, senor, nervbanor och cirkulation. Jag har själv märkt att kroppen löst olika problem efter att jag börjat utöva Qi Gong.

Vill du veta mer om denna metod så gå in på www.biuyn.se eller Föreningen Gröna Draken www.gronadraken.se.

Ta väl hand om dig och din kropp!

Susanne

 
Etiketter: qi gong

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Edyta Berntsson » Att vara snäll:  ”Kloka ord.”

  • kennet » Du är underbar:  ”hej susanne! måste bara säga det är de finaste jag hört på många många år efter..”

  • Carina » Att mista en vän:  ”Hej Susanne! Hittade din fina hemsida idag och läste detta. Fint beskrivet, int..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln